ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROGRAMA „POKRENI SE ZA ZDRAVLJE“

Slika: ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROGRAMA „POKRENI SE ZA ZDRAVLJE“

Početna konferencija programa „Pokreni se za zdravlje“, provedena je putem platforme Google Meeta 15. prosinca 2023. godine

Nakon uspješne provedbe prve godine programa "Pokreni se za zdravlje", Hrvatski savez udruga invalida rada krenuo je optimistično u provedbu druge godine Programa. Početnu konferenciju programa "Pokreni se za zdravlje" održali smo 15. prosinca 2023. godine putem online platforme Google Meeta.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici partnerskih organizacija; doc.dr.sc. Tomislav Benjak, dr. med., pomoćnik ravnatelja za kvalitetu pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Stanko Svečak, prof., pomoćnik voditeljice Stručne službe Udruge invalida rada Zagreba i prim.mr.sc. Elvira Kojić, dr. med., specijalist psihijatar iz Udruge za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga. Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici udruga članica Hrvatskog saveza udruga invalida rada.

Voditeljica Programa, Iva Karakaš predstavila je ključne aktivnosti, ciljanu skupinu, ciljeve i očekivane rezultate, kao i uloge partnera. Programski tim izrazio je zadovoljstvo predloženim i ukazao na značaj provedbe ovog programa za sve osobe s invaliditetom.

Hrvatski savez udruga invalida rada kao udruga civilnog društva programom će prenijeti znanje o značaju zdravlja i utjecati na promjenu štetnog ponašanja i loših navika koje dovode do razvoja bolesti. Na taj način želi se pridonijeti usvajanju pravilnih stavova o zdravom načinu života te važnosti očuvanja tjelesnog i duševnog zdravlja. Društvo u cjelini i mi sami dijelimo odgovornost za zdravlje pa je potrebno stalno ulagati u razvoj novih oblika zdravstvene zaštite i unapređenje vlastitog i zdravlja svoje obitelji i zajednice.