EDUKACIJA U OKVIRU PROGRAMA POKENI SE ZA ZDRAVLJE

Slika: EDUKACIJA U OKVIRU PROGRAMA POKENI SE ZA ZDRAVLJE

Hrvatski savez udruga invalida rada održao je edukaciju po programu „Pokreni se za zdravlje"

Hrvatski savez udruga invalida rada je 06. studenoga 2023. godine putem Google Meet platforme održao edukaciju po programu „Pokreni se za zdravlje“ u okviru poziva za prijavu trogodišnjih programa udruga iz područja zdravstva za financijsku potporu u okviru raspoloživih sredstava Ministarstva zdravstva. 

Edukacija kao jedna od programskih aktivnosti imala je za cilj upoznati udruge članice i ostale sudionike sa sljedećim temama:

"Post-traumatski rast", „Nema zdravlja bez duševnog zdravlja”, "Kako osigurati podršku osobama koje se bore s mentalnim poremećajem" su teme koje je prezentirala prim.mr.sc. Elvira Kojić, dr. med., specijalist psihijatar. Iznimno zanimljive teme i prezentacija su okupirale sudionike koji su izrazili želju za više ovakvih predavanja. 

O važnosti redovne i pravilne tjelovježbe  prezentacije na temu "Razgibavanje - temelj pokretljivosti", "Stopalo - remek djelo evolucije", i "Propriocepcija" održao je Stanko Svečak, prof., pomoćnik voditeljice Stručne službe Udruge invalida rada Zagreba.

O mogućnostima korištenja digitalnog zdravstvenog sustava prezentaciju je održala Ivana Znaor, stručna suradnica na Programu. 

Voditeljica Programa, Iva Karakaš prezentirala je rezultate prve godine provedbe.